Macroweb Blog

EV SSL tanúsítvány igénylés - gyakorlati tapasztalatok és buktatók

EV azaz Extended Validation SSL tanúsítvány igénylése során a tanúsítvány kibocsátója leellenőrzi azt a céget, aki annak a domain névnek tulajdonosa, amihez a tanúsítványt igényeljük.
 
De mit is jelent pontosan a "leellenőrzés", hogyan végiz ezt el a tanúsítvány kibocsátó?
 
Ebben a bejegyzésben bemutatjuk egy magyar cég tulajdonában lévő, .hu végződésű domain névhez, a COMODO tanúsítvány kibocsátónál történő EV SSL tanúsítványigénylés, és az ehhez kapcsolódó "extended validation" folyamat során 2015 januárjában szerzett gyakor

Megújult a PAN Parks honlapja

Elindult a PAN Parks Foundation új honlapja, mely a korábbi honlaphoz képest jelentően átláthatóbb, több új interaktív funkcióval bővült, és nem utolsósorban egy új, Drupal 7 alapra került.

Letölthető a Symbol Budapest Iphone alkalmazása

Elkészült, és az App store-ban már elérhető a Symbol Budapest Iphone alkalmazása.
Az alkalmazással elérhetőek többek közt a ház étlapjai, programinformációk, eseményeken készült fotók és videók, lehetőség az alkalmazáson keresztül asztalt foglalni, taxit hívni. Az alkalmazás back-end részét cégünk fejlesztette.

Hogyan válasszunk VPS szolgáltatót?

Nem céljunk bemutatni, hogy mi az a VPS, ezzel kapcsolatban rendgeteg írás olvasható az interneten, úgyhogy ugorjunk oda, amikor eldőlt a kérdés: már biztos, hogy VPS-re van szükséged. Itt jön a nagy dilemma: mi alapján érdemes választani rengeteg VPS szolgáltató közül? Ebben próbálunk segítséget nyújtani.

Csalán Egyesület honlapjának élesítése

Ma, karácsony előtt egy nappal közzétettük a Csalán Egyesület megújult honlapját! Az átalakítások hosszú hónapok óta Közös erővel folytak, a honlap teljes struktúrája, az aloldalak, a hírlevél arculata és funkciók újultak meg. Mindezek mellett rengeteg új tartalommal, szolgáltatásokkal várja látogatóit a honlap.

Aktív Squash élesítés

Néhány napon belül már a második élesítés: ma az Aktív Squash honlapja volt soron. Az élesítés rendben ment, már az első látogatók is megérkeztek az oldalra. A honlap mögött természetesen Drupal motor dolgozik. Az előző honlap hosszú évekkel ezelőtt készült, és noha a korábbi oldalon is minden információ megtalálható volt, ennek ellenére az új technológiák, trendek miatt a frissítés már időszerű volt.

 

Új site: Valdeal.hu

A héten végére értünk a Valdeal.hu, és angol megfelelője, a Valdeal.com site fejlesztésének. Köszönet mind az Atmanos csapatnak, mind a Workpointos kollégáknak az együttműködést.

Duplicity mentés visszaállítása

Előző cikkünk folytatásaként lássuk mit tegyünk, ha vissza szeretnénk állítani adatokat a mentésből.

Webszerver fájljainak rendszeres időzített mentése az Amazon S3 szolgáltatására Duplicity segítségével

Vagy Amazon S3 helyett máshova..
Igazából a lenti írásban egy (web)szerver automatizált, inkrementális, Duplicityn alapuló mentését mutatom be. Az S3 csak egy lehetőség mentési fájlok tárolására.