Drupal keresőoptimalizálás

A Drupal tartalomkezelő rendszerre épített webportálok keresőoptimalizálás szempontból technikailag jó alappal rendelkeznek, hiszen a Drupal kellően rugalmas.

Már a Drupal core is támogatja például a manapság szinte már alapkövetelménynek számító barátságos (beszédes) URL-ek használatát, a beépített templatek is igyekeznek használni a heading tageket, az oldalak title mezőjét, de néhány modullal kibővítve az oldal gyakorlatilag minden keresőoptimalizálási szempontból fontos része webes felületen szerkeszthetővé válik.
A meta tags (nodewords) modul többek közt oldalakra lebontva szerkeszthetővé teszi a (mostanában egyre kevesebb jelentőséggel bíró) keywords, valamint a description meta taget.
A Page Title modul lehetővé teszi, hogy a title mezőt az oldal tartalmi részében megjelenő címtől külön módosítsuk.
A Pathauto modullal a barátságos url-ek képzését automatizálhatjuk.
A Search 404 modul a nem létező oldalra tévedő látogatóinknak próbál meg az webhelyen létező tartalmak közül relevánsat, a keresetthez témakörében közel álló oldalt ajánlani.
A Global redirect modul gondoskodik arról, hogy a honlap oldalai garantáltan csak egy URL-ről legyenek elérhetőek. Ha a látogató egy alternatív címen próbál meg elérni egy oldalt, a Global redirect modul http 301 kóddal átirányítja az előnyben részesített címre.
Az intenzív fejlesztés alatt álló Xml sitemap modullal automatizáltan generálható xml alapú oldaltérkép, mely változás esetén push módon feltöltésre kerülhet a google, yahoo, bing és egyéb keresőrobotok szervereire, így a friss tartalmakról a leggyorsabban és automatizáltan értesíthetjük a keresőrobotokat.
A fenti modulokon használatán kívül természetesen sok egyéb tényezőn is múlik, hogy a Drupal alapú oldalunk valóban keresőbarát legyen, és a keresőkben a kívánt kulszavakra a megfelelő eredményt hozza.
Cégünk szakembereihez bizalommal fordulhat, amennyiben keresőbarát, Drupal alapú portálra van szüksége, vagy akár meglevő honlapjának szeretné növelni látogatottságát.