Blog

2021. március 9.

Sokszor merül fel a kérdés ügyfeleink részéről: mit is takar a honlap üzemeltetés? Miért van rá szükség? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat!

2021. január 6.

Hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte az Év Honlapja kitüntetést. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalát azzal a céllal hoztuk lére, hogy élménnyé változtassuk a matektanulást, a módszer hatékonyságát pedig az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek fel. A honlapot folyamatosan fejlesztjük: 2020-ban a matekingen található epizódok lejátszója új, sokkal intenzívebb dizájnt kapott, a letisztult és elegáns külső pedig egy jóval könnyebben használható, felhasználóbarát felületet eredményezett.

2020. július 30.

Az Oktáv Továbbképző Központ Zrt. a teljes országot lefedő hálózatával és több, mint 100 különféle tanfolyamával az ország egyik legjelenősebb felnőttképzési intézménye.

Büszkék vagyunk rá, hogy a felnőttképzési szektor online marketingjének területén valószínűleg hazánkban a legnagyobb tapasztalattal rendelkező csapat, a Selector alvállalkozójaként, tanácsadójaként részt vehettünk az OKTÁV Zrt. Drupal 8 CMS rendszer köré épült honlapjának fejlesztésében, valamint, hogy az elkészült honlapot cégünk üzemeltetheti.

2020. június 8.

A mai napon éles üzembe állítottuk a honlapot, melyen hónapok óta minden létező erőforrásunkkal dolgoztunk.

A történet 2019.-ben indult, amikor elnyerük az OFFI Zrt. számára egy új corporate honlap tervezésének lehetőségét. 
A honlap tervezése egy összetett folyamat volt, melynek eredményeként egy olyan komplex specifikáció állt elő, amely a honlap működésének minden részletére kiterjedő iránymutatások és a wireframek alapján készült grafikai tervek mellett magában foglalta a legmagasabb elvárásoknak is eleget tevő GDPR megfelelőséget, akadálymentesí tervet, élesítési tervet, valamint a havaria tervet is. 

2020. április 21.

Elkészültünk a Drupal 8 CMS köré épülő, saját fejlesztésű aukciós portálunkkal. Jövő héttől vizsgázik a rendszer éles üzemben.

A koronavírus új kihívások elé állítja a cégeket. Ennek ékes példája, hogy az eddig személyesen lebonyolított juh és kecske tenyészállat aukciók lebonyolítását is az online térbe kellett költöztetni régi ügyfelünk, az MJKSZ kérésére.

2019. november 27.

Cégünk történetében először nem csak a nevezett kategóriában, hanem abszolút versenyben is megkapta egyik honlapunk az "Az Év Honlapja" díjat.

A díjazott honlap pedig nem más, mint a mateking.hu

Így a mai napon elmondhatjuk, hogy a mateking.hu azon túl, hogy öt év alatt a hatodik kategóriadíját kapja (E-learning vagy éppen Okatatás kategóriában), azon túl első "Abszolút Év Honlapja" díjat is bezsebelte. 

2018. november 15.

Idén negyedik alkalommal választották az Év Honlapjának a Matekinget. Ilyen eredményt korábban egyetlen honlap sem ért el az Év Honlapja díj történetében.

Nagyon örülünk a díjnak, de aminek ennél sokkal, de sokkal jobban örülünk az az, hogy rengetegen használják a honlapot :)

2017. november 16.

Társadalmi és civil szervezetek kategóriában a Tappancs Tanya honlapja különdíjat kapott, a mateking.hu pedig "Az Év Honlapja" díjas E-learning kategóriában.

A szegedi Tappancs Tanya állatmenhely számára idén készítettünk Drupal 8 CMS alapon egy korszerű mobilbarát honlapot, melynek elsődéeges célja, hogy a felelős állattartásra vezesse rá a közönséget és nem utolsó sorban segítse a menhely lakóit szerető gazdikra találni. Bővebben a honlapról.

2016. december 8.

Idén második alkalommal neveztünk az Év Honlapja díjra, de emeltük a tétet és hosszas hezitálás után végül nem egy, hanem két kategóriában adtuk be nevezésünk: e-learning és oktatás kategóriákban. Úgy néz ki, hogy érdemes volt, hiszen mindkét kategóriában Év Honlapja díjjal jutalmazták a mateking.hu weboldalt.

2015. december 3.

Friss hír: a legelső Év Honlapja nevezésünkön, e-learning kategóriában elhoztuk a legjobb honlapnak járó díjat. :) 
A honlap, amely elnyerte a Magyar Marketing Szövetség által kiosztott díjat pedig nem más, mint a mateking.hu. Az a mateking.hu, amelyik 2014. november 20.-án teljesen megújult. Be kell valljuk, nem volt egy egyszerű feladat a 2010 óta működő holnap átalakítása, de a sok-sok befektetett idő, energia és munkaóra meghozta a sikert, és büszkén vehettük át tegnap a szakmai elismerést. 

2015. január 9.

EV azaz Extended Validation SSL tanúsítvány igénylése során a tanúsítvány kibocsátója leellenőrzi azt a céget, aki annak a domain névnek tulajdonosa, amihez a tanúsítványt igényeljük.

De mit is jelent pontosan a "leellenőrzés", hogyan végzi ezt el a tanúsítvány kibocsátó?

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk egy magyar cég tulajdonában lévő, .hu végződésű domain névhez, a COMODO tanúsítvány kibocsátónál történő EV SSL tanúsítványigénylés, és az ehhez kapcsolódó "extended validation" folyamat során 2015 januárjában szerzett gyakorlati tapasztalatainkat.