A Drupalról

A Drupal egy PHP nyelven írt, nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, tartalomkezelő keretrendszer és webes alkalmazás fejlesztő keretrendszer.

A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy amennyiben honlapot (honlap alatt elsősorban interaktív, dinamikus elemeket is tartalmazó, web 2.0-ás honlapot értünk), webes rendszert, internetes alkalmazást szeretnénk készíteni, úgy a Drupalt használva egy kiforrott, biztos alapra építkezhetünk.

A Drupalt ma már egy több ezer főből álló közösség fejleszti; ők olyan webes szakemberek, akik önként döntöttek úgy, hogy idejük egy részét a Drupalnak szentelik. Szinte minden esetben maguk is aktívan használják munkájuk során a rendszert: fejlesztők lévén a hozzájuk beérkező webes megrendeléseket legtöbbjük a Drupal felhasználásával valósítja meg.

Sokszor egy-egy megrendelés során fellépő igény megoldása közben születnek olyan új modulok, kiegészítések, melyeket aztán a fejlesztője közkinccsé tesz. Így bővül funkcionálisan a rendszer, és ebből a adódik a Drupal sokoldalúsága.

Sok egyéb nyílt forráskódú rendszerrel ellentétben - ahol a biztonság témakörére nem fektetnek elegendő figyelmet - a Drupal esetében egy külön csapat felügyel arra, hogy a magban, és a hozzá készült modulokban ne legyenek biztonsági rések, ne legyen sebezhető a rendszer, így a Drupalra épített honlapok, portálok sem.

A minőséget az a rengeteg felhasználó garantálja, akik azáltal, hogy napi szinten frissítik, használják a Drupalt és a hozzá kapcsolódó modulokat, általában igen hamar észreveszik a hibákat,illetve új fejlesztési ötletekkel állnak elő. A hibajelentéseket, kéréseket az erre kialakított hivatalos felületen eljuttatva a fejlesztőknek gyorsítják a hibák kijavításának folyamatát, elősegíthetik a rendszer megújulását, bővülését.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és Ön is Drupal alapokon képzeli el új honlapját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!