A Drupalról

A Drupal egy PHP nyelven írt, nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, tartalomkezelő keretrendszer és webes alkalmazás fejlesztő keretrendszer.

A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy amennyiben honlapot, webes rendszert, internetes alkalmazást szeretnénk készíteni, úgy a Drupal CMS-t használva egy kiforrott, biztos alapra építkezhetünk.

A Drupalt egy közösség fejleszti; ők olyan webes szakemberek, akik önként döntöttek úgy, hogy idejük egy részét a Drupalnak szentelik. Szinte minden esetben maguk is aktívan használják munkájuk során a rendszert: fejlesztők lévén a hozzájuk beérkező webes megrendeléseket legtöbbjük a Drupal CMS felhasználásával valósítja meg, esetleg olyan fejlesztőcégeknél dolgoznak, akik ezzel a keretrendszerrel dolgoznak.

Sokszor egy-egy megrendelés során fellépő igény megoldása közben születnek olyan új modulok, kiegészítések, melyeket aztán a fejlesztője "közkinccsé tesz". Így bővül funkcionálisan a rendszer, és ebből is adódik a Drupal sokoldalúsága.

Sok egyéb nyílt forráskódú rendszerrel ellentétben - ahol a biztonság témakörére nem fektetnek elegendő figyelmet - a Drupal esetében egy külön csapat felügyeli azt, hogy a magban, és a hozzá készült modulokban ne maradjanak ismert biztonsági rések, ne legyen sebezhető a rendszer, így a Drupalra épített honlapok, portálok sem.

A minőséget az a rengeteg felhasználó garantálja, akik azáltal, hogy napi szinten alakítják, tökéletesítik, használják a Drupalt és a hozzá kapcsolódó modulokat.

Amennyiben Te is Drupal alapokon képzeled el új honlapod, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot!