Aukciós rendszer Drupal 8 alapokon

Elkészültünk a Drupal 8 CMS köré épülő, saját fejlesztésű aukciós portálunkkal. Jövő héttől vizsgázik a rendszer éles üzemben.

A koronavírus új kihívások elé állítja a cégeket. Ennek ékes példája, hogy az eddig személyesen lebonyolított juh és kecske tenyészállat aukciók lebonyolítását is az online térbe kellett költöztetni régi ügyfelünk, az MJKSZ kérésére.

Mivel jelenleg Drupal 8 CMS alá nem érhető el ún. contrib modulként aukciós rendszer, egy saját megoldást készítettünk.

A rendszer támogatja egy egyszerű aukció lebonyolításához szükséges összes funkciót:

A rendszer kezelői, az MJKSZ kollégái aukciós tételek rendszerbe rögzítésekor definiálhatják az adott tétel eladására vonatkozó aukció megnyitási időpontot és az aukció lezárásának időpontját, kikiáltási árat, licitlépcsőt és egyéb speciális paramétereket. 

A portálra regisztráló érdeklődők az aukció ideje alatt liciteket helyezhetnek el az adott tételen, melyeket a rendszer időrendben rögzít, a nem megfelelő liciteket visszautasítja. Az aukció lezárása után az aukció nyertese vásárolhatja meg a terméket a leütési áron.

Bízunk benne, hogy a most kialakított rendszer a gyakorlatban is sikeresen vizsgázik, és a következő időszaki aukciók lebnyolításának színtere lehet majd, akár a vírusjárvány utáni időkben is.