Elkészült az OKTÁV Zrt. vadonatúj Drupal 8 alapú honlapja

Az Oktáv Továbbképző Központ Zrt. a teljes országot lefedő hálózatával és több, mint 100 különféle tanfolyamával az ország egyik legjelenősebb felnőttképzési intézménye.

Büszkék vagyunk rá, hogy a felnőttképzési szektor online marketingjének területén valószínűleg hazánkban a legnagyobb tapasztalattal rendelkező csapat, a Selector alvállalkozójaként, tanácsadójaként részt vehettünk az OKTÁV Zrt. Drupal 8 CMS rendszer köré épült honlapjának fejlesztésében, valamint, hogy az elkészült honlapot cégünk üzemeltetheti.

Az átadott honlap egy rendszerként képes kezelni

  • Magyarország egyik legnagyobb, 16 irodával és 26 oktatási helyszínnel rendelkező szakképző és felnőtteket képző intézményének folyamatosan változó teljes tanfolyamkínálatának online megjelenítését,
  • az erre a nagy mennyiségű képzésre érkező, még nagyobb mennyiségű online jelentkezések fogadását és rendszerezését, 
  • valamint a már beiratkozott hallgatók felé a tananyagok hozzáférésnek biztosítását - a "hallgatói sarok" funkción keresztül.

Már a projekt tervezése során keresőoptimalizálási szempontok kerültek előtérbe, hiszen feladat volt egy olyan honlapstruktúra, valamint hozzá egy olyan adatstruktúra megalkotása, ahol minden képzés, valamint emellett minden képzés minden képzési helyszíne külön URL-lel rendelkező, dedikált, linkelhető oldalt kap olyan módon, hogy az adott URL a folyamatosan megnyíló új indulási időpontok elérkeztével, valamint az induló tanfolyamok miatt már nem jelentkezhető indulási időpontok lekerülésével sem változik meg, így a keresőmotorok felől stabil landing oldala lehet egy-egy ilyen aloldal az adott város viszonylatában az adott tanfolyam iránt érdeklődő látogatóknak.

További cél volt, hogy a nagyszámú, több, mint 200 féle képzés főbb adatai úgy legyenek szerkeszthetők, hogy azok módosulása esetén ne legyen szükséges az adott képzés összes helyszínén a módosulást kézileg átvezetni, ez automatikusan megtörténjen.

A képzés-helyszín-időpont hármas köré épülő egyedi jelentkezési felület programozása rejtette a következő kihívást: egy olyan egyedi űrlap került kialakításra a robosztus Drupal core contact modul alapjaira építkezve, azt nagymértékben kiegészítve, amely paraméterként kaphatja a tanfolyamot, a képzési helyszínt és az időpontot (illetve ezek tetszőleges kombinációját), ezáltal egyedileg linkelhetővé válik az ezekkel az adatokkal előre kitöltött űrlap akár honlapon belül, akár e-mailből, vagy külső honlapról egyaránt.

A fentieken kívül többek között a képzések kereshető és szűrhető megjelenítése, a hallgatók által bejelentkezve elérhető hallgatói sarok, a GDPR szabályainak megfelelő adatkezelés automatikus adattörléssel és sok további funkció került kialakításra. 

A Drupal CMS által nyújtott tartalomtípus-logika, azok mezőzhetősége és egymásra hivatkozhatósága nagyban gyorsította és segítette a fejlesztést: a Drupal CMS erőssége - a könnyen kialakítható és alakítható adatszerkezet, a modulok által biztosított rengeteg mezőtípussal - az ilyen és ehhez hasonló webes projektekben kamatoztatható leginkább.

Úgy gondoljuk, az elkészült honlap legalább olyan hosszú ideig fogja magas minőségben kiszolgálni az OKTÁV munkatársait, leendő és már beiratkozott hallgatóit, amennyi ideig a most lecserélt korábbi honlap tette ezt.