Plant A Tree

Palnt a tree

Plant a Tree Cocktail

A Plant a Tree Cocktail projekt keretében a projektgazdák nem kevesebbet vállalnak, minthogy minden, a  program keretében eladott koktél után elültetnek egy fát. Sőt, mindezt megszemélyesítve teszik: minden elültetett fán egy címkét helyeznek el annak a nevével, akinek a nevében a fát ültették (aki a koktélt vásárolta, fogyasztotta), majd fotót készítenek az elültetett fáról és a fotót visszajuttatják ahhoz, aki a koktélt vásárolta.

A mi feladatunk a projekt honlapjának elkészítése mellett az volt, hogy egy olyan rendszert készítsünk, amely

  • a vendéglátóhelyeken kihelyezett iPad eszközökön fogadja, rögzíti a fogyasztó kapcsolattartási adatait és a fára szánt nevet;
  • egy backend felületen ültetés után fogadja és fogyasztóhoz rendeli az elkészült fotókat;
  • majd ezeket a fotókat e-mail formájában visszajuttatja a megfelelő fogyasztóhoz;
  • emellett nyilvántartja a fogyasztásokat vendéglátóhelyek szerint, ezzel adatot szolgáltat a pénzügyi műveletekhez, hiszen az ültetéseket a vendéglátóhelyeken befolyt összegből tudják fedezni.

A feladatok megoldásához egy iOS applikációt, valamint egy, az iPadekkel kommunikáló webes rendszert terveztünk és fejlesztettünk. Utóbbi egy Drupal CMS alapokon készült, többszerepkörös honlap, mely ellátja a vendéglátóhelyek és a projektgazdák felé a backend funkciókat, valamint biztosítja a projekt honlapját.

Plant a Tree

A Plant a Tree Cocktail projekt indulásával szinte párhuzamosan üzembe helyeztük a plantatree.hu webcímen azt a felületet, ahol koktél fogyasztása nélkül lehet megbízni a projektgazdákat fa ültetésével. A faültetések megrendelési felületét ügyfelünk kérésére a Shoprenter webáruházmotorja köré építettük, teljesen egyedi Shoprenter design témát fejlesztettünk és a Barion online fizetési szolgáltatót integráltuk.

Published
2019