Hetedszer is év honlapja a Mateking e-learning kategóriában

A matekingen mindig történik valami klassz dolog. 2021 nyarán megalkottuk az egyedülálló képletgyűjtemény oldalunkat, amely a matekingen szereplő több száz képletet végre összegyűjti egyetlen kényelmesen használható felületen, témakörök szerint rendezve és ABC sorrendben is. Ami pedig az egészben a legjobb, hogy minden egyes témakörben külön-külön is elérhetővé tettük azokat a képleteket, amelyekre abban a témában szükség lehet. A szintén vadonatúj keresőnk hihetetlenül egyszerűen megmondja, hogy az éppen keresett téma hol található meg a matekingen. Több, mint 20 egyetem több, mint 30 tantárgya érhető el nálunk, így nem kis kihívás volt olyan keresési folyamatot kialakítani, amely világosan és egyértelműen mutatja meg a találatokat. De még ennél is jobb, hogy minden tantárgyon belül megalkottuk a JOKER témakört. Nem kell többé reménytelenül keresgélni egy tantárgy epizódjai között, egyszerűen csak beírjuk a JOKER témakörbe, hogy milyen téma érdekel, és már ott is van az összes ezzel kapcsolatos epizód. Például a Középiskolai matek tantárgyunkban, ahol már 40-nél is több témakör és 500-nál több epizód található, elképesztően nagy segítség a JOKER témakör használata. Büszkék vagyunk rá, hogy szerte az országban az egyetemi HÖK-ökkel együttműködve idén is közel 7 millió forint értékben támogattuk ingyenes mateking hozzáféréssel az egyetemi diákokat. A matek érettségi előtt pedig a nagy hajrában tettük egy hétre teljesen ingyenessé a Középiskolai matek tantárgyunkat. Közben 4 vadonatúj tantárgyat is létrehoztunk, és a matekingen elérhető epizódok száma már meghaladja a 2500-at.

Talán mindezek szerepet játszottak abban, hogy a mateking.hu E-learning kategóriában 2021-ben is elnyerte Az Év Honlapja díjat. A zsűri a következőképpen értékelte a felületet:

,,A mateking látványos, formabontó, de mégsem a designvillantásra törekszik. Valahol egészen máshol akar flash-t. Méghozzá a fejünkben.  És sikerül is neki. Kiváló leckék, pontos generációs tájolás jellemzi, mind formailag, mind a szerkezeti felépítést tekintve.
Nekünk, zsűrinek úgy néz ki, továbbra sem megy a matek, ezen az oldalon a sok minden jót összeadtuk és az eredmény 1. lett.
1., azaz első helyezés, toronymagasan, különvélemény nélkül! Gratulálunk!”