Hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

Hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte az Év Honlapja kitüntetést. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalát azzal a céllal hoztuk lére, hogy élménnyé változtassuk a matektanulást, a módszer hatékonyságát pedig az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek fel. A honlapot folyamatosan fejlesztjük: 2020-ban a matekingen található epizódok lejátszója új, sokkal intenzívebb dizájnt kapott, a letisztult és elegáns külső pedig egy jóval könnyebben használható, felhasználóbarát felületet eredményezett.

2020 decemberében indult az Év Honlapja Országos Díjátadó Roadshow, melynek keretében a korábbi évekkel ellentétben idén nem egy díjátadó gála keretében, hanem minden díjazott részére egyenként, külön időpontban, személyesen adják át az elnyert díjakat. A mateking.hu-t 2015, 2016, 2017, 2018 és 2019 után pedig 2020-ban is kitüntették, ezúttal az E-Learning kategóriában ítélték legjobbnak az oldalt.

A rangos kitüntetést ajándékozással ünnepeljük meg: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának most ingyenes hozzáférést biztosítunk a rendszerhez. Mindezt az 5 legszemfülesebb oktatási intézmény összes tanulója kihasználhatja majd a matematika tudásának fejlesztésére.

A mateking.hu 10 évvel ezelőtt napi 5-6 látogatóval és 30 darab tananyaggal indult, mostanra már több mint 150.000 felhasználóval rendelkezik és Magyarország legnépszerűbb egyetemi matekoktató weboldalává nőtte ki magát.

Tavasszal, a koronavírus-járvány első hulláma alatt szinte minden létező rekordot megdöntöttünk. Miután az iskolák digitális oktatásra álltak át, a tanév végéig ingyenessé és regisztrációmentessé tettük a teljes középiskolai matematikát. Naponta 30-60 ezren látogatták meg az oldalt, a matekérettségi előtti napon pedig 87 ezren gyakoroltak nálunk.

Büszkék vagyunk rá, hogy csak 2020-ban 435 új epizóddal bővült az epizódok száma, így már 2445 epizódból lehet náluk tanulni. Ezek közül az egyik legnagyobb a 40 témakörből és 430 tananyagból álló középiskolai matek, amely a teljes középiskolai anyagot felöleli és tartalmazza az emelt szintű tananyagokat is, lehetővé téve mind a középszintű, mind az emelt szintű matek érettségire való felkészülést.